Rezultate pentru eticheta "pierderi "
Nemulțumiți de plajele lărgite din Mamaia, turiștii au început să meargă în Năvodari: agenții economici înregistrează pierderi semnificative
Aglomerația din Mamaia a migrat la Năvodari. În acest an, din cauza lărgirii plajelor, dar și a noilor condiții de parcare, turiștii au preferat nisipul din nordul litoralului românesc, orașul devenind astfel din ce în ce mai animat. Și operatorii plajelor s-au reorientat. Agenții economici din stațiunea Mamaia și-au mutat afacerile pe plajele din Năvodari.
O nouă lovitură pentru HoReCa: programul redus al cafenelelor și teraselor din Constanța a dus la pierderi mari, spun patronii
A fost un weekend pustiu la Constanța. Magazinele, cafenelele și terasele s-au închis la ora 18.00. Schimbarea programului de lucru nu a făcut altceva decât să diminueze veniturile patronilor. Încasările din ultimele trei zile au fost extrem de mici, iar afaceriștii de pe litoral spun că nu știu cum vor reuși să mai revină pe linia de plutire. Speră ca măcar la vară să-și mai mărească profitul.
Locurile de joacă pentru copii, închise de aproape un an: administratorii spun că au suferit pierderi uriașe
Locurile de joacă se numără printre afacerile cele mai afectate de pandemie. Sunt închise din luna martie a anului trecut, iar proprietarii vorbesc de pierderi uriașe. Unii părinți sunt de părere că ar fi trebuit redeschise odată cu grădinițele și spun că celor mici le lipsesc aceste spații pline de jocuri și distracție.
Pandemia de coronavirus a afectat extrem de tare turismul din toată Europa și din lume. Anul acesta, sosirile turiștilor străini ar putea să scadă cu până la 30% în majoritatea țărilor. Concret, este vorba de o pierdere de 450 de miliarde de dolari. Statistica a fost realizată de Organizația Mondială a Turismului.
În aceste aproape 2 luni de izolare am avut în atenție doar boala asociată virusului SARS-COV2. Am uitat complet de restul problemelor cu care se confrunta România. De parcă nu ar fi existat nici una. Evident, nu este ceva caracteristic doar României, putem să ne referim în aceeași notă la multe state ale lumii.
FMI estimează o contracție de 5% a economiei locale în acest an, urmată de o creștere de 3,9% în 2021, potrivit raportului „World Economic Outlook”, publicat marţi, 14 aprilie. Concluzia publicată de Fond este una moderată dacă ne uităm la analizele economiștilor români, ale căror calcule variază între 3.9% (BRD), 4,7% (BCR) și 6,6% (calcule ING).